2009. május 1., péntek

Grillezett zöldségek

Fotó: Vegetarisch geniessen

Egy nagyon egyszerű grillköret, amit igazából azért teszek fel ide is, ha valakinek esetleg még nincs elég ötlete, vagy gyakorlata a fűszerezéshez, a zöldségpác elkészítéséhez.
Grillezett zöldségek
Hozzávalók (4 főre):
4 padlizsán
4 cukkini
4 burgonya
4 kaliforniai paprika, több színű
1/4 l olívaolaj
rozmaring és kakukkfű ágacskák
4 gerezd fokhagyma, finomra aprítva
babérlevél
Összekeverjük a páchoz a fűszereket, a fokhagymát és az olívaolajat. A zöldségeket megmossuk és hosszában 3 mm vastag szeletekre vágjuk. Ráöntjük a páclevet, és legalább 1 órát állni hagyjuk. A zöldségeket a beolajozott grillrácson mindkét oldalukon barnára sütjük. A tányérra helyezve megsózzuk és különféle mártásokkal kínáljuk (pl. paradicsomos, vagy szójajoghurtos).

2 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik. Amikor grillezünk, magamnak amúgy is szívesebben sütök zöldséget vagy gyümölcsfélét a rácson...

    VálaszTörlés
  2. Napmátka!
    Tényleg nagyon finom is!:-) A gyümölcsöket grillezve én még valahogy nem próbáltam, de biztosan érdekes ízélmény lehet!

    VálaszTörlés