2009. május 2., szombat

Narancsos csokikrém

Csokikrém, vagy csokipuding tej, liszt és egyéb édesítőszer, valamint főzés nélkül? Igen, itt egy nagyon finom csokis édesség, ajánlom gyümölccsel fogyasztani, de fel lehet használni torták töltelékének, megfagyasztva fagyinak, stb.

Az ételtársítás szabályainak ugyan nem felel meg 100%-ban, hiszen a gyümölcs és a növényi zsír (avokádó) együtt szerepel benne, de ezt nézd el nekem kedves olvasóm! Ha ez téged zavar, akkor is készítsd el, mert kár lenne kihagyni, de egyszerre ne egyél belőle sokat. (Vagy hagyd ki az avokádót, és használj csak banánt. Nem lesz olyan krémes, de így 100% gyümölcs)

Narancsos csokikrém
2-3 banán
1/2 avokádó
1-2 evőkanál kakaópor (vagy karobpor, vagy felesben mind a kettő)
mandula tej vagy víz
pici só (opcionális)
édesítőszer (opcionális, én nem tettem bele)
1 narancs

A banánokat az avokádóval és a kakaóporral (karobbal) turmixgépbe tesszük, és annyi vízzel (vagy ha van otthon frissen készített mandulatej, azzal sokkal finomabb), amennyit felvesz, sűrű péppé keverjük. (én nem használok sót, de azt mondják, hogy kiemeli az édes ízt, és még finomabb lesz a krém)
A narancsokat megpucoljuk, feldaraboljuk.

Édesítőszer nem kell bele, ha a banán elég érett!

Az avokádótól kicsit még krémesebb lesz, de ha nincs otthon, akár el is hagyható. A mandulatej is opció, nálunk általában van itthon, és azzal sokkal finomabb.

Gusztusos kis poharakba egy-egy kanál csokikrémet teszünk, majd pár darabka narancsot, majd újra csokikrém, majd újra narancs. A tetejére szép narancs szeleteket teszünk. Díszíthetjük nyers kakaó darabokkal, lícium gyümölccsel, de mehet rá mazsola, kókuszchipsz is.



A recept először Gitta nyersétel blogján jelent meg.

4 megjegyzés:

  1. Cukroskata! A mandulatejet magam csinálom így: http://gittarawfood.blogspot.com/2009/03/vkf-xxiii-2-in1-mandula-tej-es-nyers.html

    VálaszTörlés
  2. Az avokádó gyümölcs. Nyugodtan fogom enni ;)
    Köszi Gitta.

    VálaszTörlés
  3. Köszi Gitta, ki fogom próbálni :-)

    VálaszTörlés