2009. május 1., péntek

Grillezett tofuszeletek

Igaz, hogy a grillszezon "hivatalosan" már kezdetét vette, de lesz még nyár idén is, meg hamarosan Pünkösd is, úgyhogy valószínűleg jól jönnek majd másoknak is ezek a receptek.:-)
A fotókat kivételesen a forrásoldalról csentem, mert noha a felkerülő recepteket mind elkészítettük tavaly, fotó valahogy nem igazán készült róla. De tanúsíthatom mindenki számára, hogy nagyon finom volt!:-)
Az elkészített grillmenü pedig így alakult:
- grillezett tofuszeletek
- grillezett zöldségek
- fűszervajas (növényi margarinnal) gombafejek
- hideg zabtejszínes krumplipüré Stahl-módra
- parázson sült kenyércsíkok
- zöldbabsaláta
- babos-kukoricás tésztasaláta
- nagymama házi sütije
Amikor pedig kevesebb időm van, és nem készítek pácot, akkor csak egyszerűen szójaszósszal meglocsolom a grillezés előtt, vagy után a tofuszeleteket. Mostanság általában már dupla adagokat kell készítenem, mert a húsevők mindig feleszik előlem a tofumat.:-)
Grillezett tofuszeletek
Hozzávalók (4 főre):
400 gr tofu
1 zellerszár
1 sárgarépa
1 csomag újhagyma
1 tk. egész koriander
A fűszerpáchoz:
5 levél bazsalikom
4-5 levél friss menta
1 tk. kakukkfű
1 tk. rozmaring
2 ek. citromlé
6 ek. olívaolaj
só, bors
A zöldfűszereket finomra vágjuk és az olívaolajjal, illetve citromlével egy tálban elkeverjük. Sózzuk-borsozzuk. A tofut belehelyezzük a pácba kb. 1 órára. A zellert és a sárgarépát szeleteljük, a hagymát karikákra vágjuk. Egy alufólia-darabot beolajozunk, ráhelyezzük a zöldséget, majd arra a tofut. Ráhajtjuk az alufóliát és összezárjuk. kb. 15 percig grillezzük.
(Eredetileg a Vegagyerek blogon.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése