Üdvözlök minden kedves olvasót és Konyhatündért!
És már jön is egy másolat, ami egy külföldi ízesített napraforgó krém összetevő alapján készült. Bizonyára finom lett, még nem kóstoltam meg, holnap fogom. Kevés misot vízben áztatunk, közben a következőket elkeverjük egy tálban:
- kávédarálóban „elkészített” napraforgómag
- citrom leve
- napraforgó olaj
- forrásvíz
- majd' krémmé szeletelt lila hagyma (a receptben vörös van)
- kb. 1×1 mm-es zeller kockák – türelem csodát terem
Mehet bele a miso-lé. Ajánlom nyugalom kereséséhez az irinyó-pirinyóra való szeletelést, nagyon hatásos. A fotó a zeller belekeverése előtt készült.
És a mai főételt így készítjük: forró vizet öntönk a turmixgép kancsójába, hogy felmelegedjen, utána lobogó forrásvízben megfőzünk egy kettébe vágott (vagy kisebbre darabolt) krumplit. A turmixgép számára „ehető” nagyságúra darabolunk minden hozzávalót:
- a Erntesegen folyékony fűszert :)
- zeller szárat
- zeller gumót
- fehérrépát
- sárgarépát
- vöröshagymát
- petrezselymet, ezt inkább ilyen szép apróra.
Ahogyan a krumpli a hagyományos módon megfő, kiöntjük a turmixgép kancsójából a melegítő vizet, belerakjuk a hozzávalókat, levestül beleöntjük a burgonyát. Körülbelül egy percig – vagy ameddig kedvünk van – járatjuk a legnagyobb fordulatszámon. Kész is.
Nekem a leves helyett pástétom állagú zöldségpüré sikeredett, ám azt a gyomrom is sokkal könnyebben emészti, mint a ténylegesen folyékony leveseket. Amelyek kimossák, higítják a gyomorsavat.
Megköszönjük. Egészségünkre!
A YouTube-on található egy videó, ahol 4 percnél elmondják ezt angol nyelven.
(forrás: Nyersfőve)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése