2009. április 25., szombat

Kőrözött hajdinából

A kolbászkrém és a diókőrözött keresztezésének eredménye ez a remek krém, pástétom, kinek hogy tetszik.


Az alapja megegyezik a kolbászkrém alapjával, az ízesítése viszont jobban hasonlít a dióból készült kőrözött receptjére. Megmondom őszintén, hogy a dió az én gyomromnak nehéz, az ebből készült ételekből csak keveset tudok enni. Ez a kőrözött viszont olyan finom, hogy ebből egyszerűen nem lehet keveset enni!

Kőrözött hajdinából:

2-3 csésze csíráztatott hajdina (a világos hajdinát ajánlom)
1 csésze őrölt napraforgó mag
1-2 kanál citromlé
fűszerek: 1-1 teáskanál pirospaprika, őrölt kömény, feketebors


A hajdinát kevés vízzel összeturmixoljuk, majd átöntjük egy keverő tálba. Annyi őrölt napraforgó magot adunk hozzá, hogy egy jól dolgozható massza legyen. Hozzáadjuk a fűszereket, jól elkeverjük, és már kész is van. A fűszerezést lehet intenzívebben is művelni, kóstoljátok, és alakítsátok tetszésetek szerint!
Ehetjük magában, krékerre kenve, vagy paprikába töltve. (aki nem nyers, az persze jó barna kenyérre is kenheti)

Íme a tegnapi ebédem: hajdina kőrözöttel töltött paprika céklás-répás-savanyúkáposzta salátával.


Az eredeti receptet Gitta nyersétel blogján találod.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése