2009. április 24., péntek

Vega halászlé

A honlapomon feltettem a találós kérdést, hogy a képen látható étel vajon mi lehet. Azok tippeltek jól, akik padlizsánra gondoltak. Ugye teljesen úgy néz ki, mintha hal lenne? Szerintem kissé túlságosan is. Legközelebb megspórolom a padlizsánszeletek belefőzését, viszont a lé az eddig kóstolt legjobb hamis halászlé. Mivel mi bajai módra esszük, ezért tésztát főztem hozzá. Bográcsban főtt a lé, úgyhogy kiválóan alkalmas bográcsos baráti összejövetelekre.



Hozzávalók:


2 fej hagyma
1 piros húsú paprika
2 paradicsom
3 szem krumpli
2 padlizsán
2 ek őrölt pirospaprika


A zöldségeket kockára vágtam, sóztam és annyi vízzel feltettem főni, amennyi bővel ellepte őket. Mikor forrt a lé, beleszórtam a pirospaprikát, majd az egészet puhára főztem. Akkor leturmixoltam, és akinek van kedve ezt a képen látható halászlé-imidzset létrehozni, az egy padlizsánt vágjon hosszában 8 részre, és azt főzze bele a lébe. Aki pedig bajai (mint én), vagy tésztával szereti a halászlét, főzzön hozzá gyufatésztát, vagy ahhoz hasonló tésztát :))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése