2009. április 2., csütörtök

Húsvéti tofusonka

Ma vészes felismerésként hatolt belém, hogy a jövő héten már Húsvét lesz!:-) Valahogy teljesen elszámoltam magam, azt hittem, van még 2 hét hátra...:-) Ezt a receptet én is szeretném megvalósítani, de mivel úgy kezdődik, hogy 1 hétig érleljük a pácoláshoz szükséges olajat, ezért inkább gyorsan felteszem ide, hátha más is kedvet kap hozzá. Kivételesen fotó nélkül egyelőre, mert még nálam sem készült el ugye...:-)
Húsvéti tofusonka
Hozzávalók:
300 g füstölt tofu
200 ml olívaolaj
1 mk. kurkuma
1 mk. édes bio pirospaprika
1 mk. az alábbi őrlemény-keverékből: bazsalikom + kakukkfű + csombor + kapormag + fenyőmag
tengeri só (elhagyható)
Az olívaolajba belekeverjük a felsorolt fűszereket, és egy héten keresztül hűtőszekrényben érleljük. Az olajba tetszés szerint tehetünk sót. Ha szépen leülepedett a fűszer, akkor leöntjük róla az olajat. Pácolás előtt megszűrhetjük az olajat teaszűrőn, ha szeretnénk eltávolítani a lebegő részeket.
A tofut felvágjuk fél centis szeletekre, beletesszük az ízes olajba, és egy napig pácoljuk benne. Az olajból kiemelt szeleteket papírtörlőn leitatjuk, egy nagy tányérra ferdén egymásra helyezzük.
Forrás: Herbáció Magazin 2008./1.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése