2009. március 31., kedd

csípős babos rizses

20090331 csípős babaos rizses

Ennek előtt az édesség volt, előre jön bárminemű édes (egy féle cukorból), mert előtte meg tudjuk emészteni rendjén, nem erjed rá a másik fogásra. Érdemes kicsi szünetet tartani a kettő között. Mandulát öntünk a Vita-Mix turmixgépbe, elegendő forrásvizet, agáve (magyarul agave) szirupot adunk hozzá, citrommal ízesítjük, akkor jó, ha a krémes állagból folyékonnyá válik. Erről nincs fényképem, mert homogén világosbarna a mandulakrém.

  • mungó baba
  • forrásvíz
  • basmati rizs

Ezeket jól megfőzzük. A rizs és az előáztatás nélkül főtt bab körülbelül egyszerre fő át lobogó vízben. Adjunk hozzá bőségesen vizet. Ízesítésül egy tálkában összekeverünk:

  • Rapunzel szárított paradicsom darabkák
  • forrásvíztől, citromlétől nagyon gyorsan feldagadnak
  • petrezselyem szára apróra szeletelve (nagyon mókásan gombostű fejeknek néznek ki)
  • csípős paprika örlemény
  • ami repceolajban nagyon jól feloldódik

Most jön a másik nyers rész, amit főzés után – kis hűlést követően – keverünk hozzá:

  • forrásvízben áztatott
  • cékla kockák

Végül repceolajat öntünk rá, hogy még finomabb legyen. Ennek utána – tévedésből - öntöttem hozzá Erntesegen folyékony fűszert, amit szintén repceolajban kevertem el. No, ettől kissé „sós” ízű lett.

Imádkozunk az étel jóságáért, megköszönjük, amikor olyan lett. Egészségünkre!

Például mivel egy adagot főzni majd' lehetetlen – és más okokból is –, a többi ételt oda adjuk embertársainknak.

(forrás: Nyersfőve)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése