2009. március 24., kedd

Fűszeres burgonyatekercs

Egy indiai ízvilágú, vendégváró sós csemege következik. A fűszerezést lehet kicsit módosítani, tompítani, igazodva a befogadók ízlésvilágához. Nyers zöldségsalátával is kiegészíthető.


Hozzávalók:

Tészta:

30 dkg búzaliszt
5 dkg zsiradék (bio margarin vagy pálmazsír)
2 mk só
1 mk kurkuma
1 dl víz

Töltelék:

50 dkg burgonya
1 mk kurkuma
1 mk őrölt kömény
1 mk hing
1 mk őrölt gyömbér
2 mk őrölt koriander
½ tk pirospaprika
késhegynyi őrölt bors
1 tk só
1 ek apróra vágott petrezselyemzöld
1 ek pirított szezámmag
2 ek sárgaborsóliszt

sütéshez: olaj




Elkészítése:

A kurkumával elkevert lisztet elmorzsolom a zsiradékkal, majd a vízzel tésztává gyúrom. Kicsit pihentetem.

Töltelék:

A burgonyákat megfőzöm, majd meghámozom. Krumplinyomón áttöröm. Hozzáadom a fűszereket. A szezámmagot szárazon megpirítom és a masszához keverem.
A sárgaborsólisztet a végén teszem bele. Alaposan összeelegyítem.
A tésztát téglalap alakúra nyújtom, rákenem a tölteléket. Beigliszerűen feltekerem, majd éles késsel szeletekre vágom. Olajban kisütöm.

Lehet nagyobb adagot készíteni és nyersen lefagyasztani.


A recept eredetileg a Lét-tudatos konyha blogon szerepel és a Govinda szakácskönyve alapján készült.

2 megjegyzés:

  1. Már a blogodon is kinéztem ezt a receptet magamnak, kicsit más fűszerezéssel képzelem, de biztosan megcsinálom valamelyik nap.

    VálaszTörlés