Hozzávalók:
Tészta:
30 dkg búzaliszt
5 dkg zsiradék (bio margarin vagy pálmazsír)
2 mk só
1 mk kurkuma
1 dl víz
Töltelék:
50 dkg burgonya
1 mk kurkuma
1 mk őrölt kömény
1 mk hing
1 mk őrölt gyömbér
2 mk őrölt koriander
½ tk pirospaprika
késhegynyi őrölt bors
1 tk só
1 ek apróra vágott petrezselyemzöld
1 ek pirított szezámmag
2 ek sárgaborsóliszt
sütéshez: olaj
Elkészítése:
A kurkumával elkevert lisztet elmorzsolom a zsiradékkal, majd a vízzel tésztává gyúrom. Kicsit pihentetem.
Töltelék:
A burgonyákat megfőzöm, majd meghámozom. Krumplinyomón áttöröm. Hozzáadom a fűszereket. A szezámmagot szárazon megpirítom és a masszához keverem.
A sárgaborsólisztet a végén teszem bele. Alaposan összeelegyítem.
A tésztát téglalap alakúra nyújtom, rákenem a tölteléket. Beigliszerűen feltekerem, majd éles késsel szeletekre vágom. Olajban kisütöm.
Lehet nagyobb adagot készíteni és nyersen lefagyasztani.
Töltelék:
A burgonyákat megfőzöm, majd meghámozom. Krumplinyomón áttöröm. Hozzáadom a fűszereket. A szezámmagot szárazon megpirítom és a masszához keverem.
A sárgaborsólisztet a végén teszem bele. Alaposan összeelegyítem.
A tésztát téglalap alakúra nyújtom, rákenem a tölteléket. Beigliszerűen feltekerem, majd éles késsel szeletekre vágom. Olajban kisütöm.
Lehet nagyobb adagot készíteni és nyersen lefagyasztani.
A recept eredetileg a Lét-tudatos konyha blogon szerepel és a Govinda szakácskönyve alapján készült.
Már a blogodon is kinéztem ezt a receptet magamnak, kicsit más fűszerezéssel képzelem, de biztosan megcsinálom valamelyik nap.
VálaszTörlésMajd várom a beszámolódat!
VálaszTörlés