2009. március 21., szombat

Avokádókrém


Az egyik legegyszerűbb zöldségkrém, ami mindig osztatlan sikert arat. Nagyon finom és nagyon gyors is, kell hozzá:
  • 1-2 avokádó,
  • néhány gerezd fokhagyma

Az avokádót félbevágom, kiveszem a magját, lefejtem a héjját, azaz kikanalazom belőle (ez a legnehezebb művelet a folyamatban), és ha kellően érett, villával töröm össze. Ha még keményebb akkor vagy pár napig még hagyom érni a konyhapulton, vagy botmixerrel zúzom szét. Megsózom, rengeteg zúzott fokhagymát teszek bele és kész is. Kis tálkában mártogatásra és tálalásra kész.

Megy hozzá a piritós, a tortilla chips, az abonett és a frissen sült házi zsemle is.

Jó étvágyat!

Ez a recept már megjelent a Cicaságok oldalon is.

1 megjegyzés:

  1. Ha még citromlé kerül hozzá, nem barnul meg a krém. De valóban, minél egyszerűbb, annál jobb :)

    VálaszTörlés