- 1,5 bögre rizs
- 3 mk só (finomítatlan)
- 1 tk kurkuma
- 10 dkg spenótlevél
- 1-2 ek almalé
- olivaolaj (extra szűz, első hideg sajtolásból)
Mindegyik színhez fél bögre rizst használunk. Egy adagot megfőzünk hagyományosan 1.5szeres sós vízben. Egy adagot úgy főzünk, hogy 1 mokkáskanál sót és 1 teáskanál őrölt kurkumát teszünk a vízbe. A harmadik adaghoz pedig szintén teszünk 1 mokkáskanál sót és spenótkrémet. Ez utóbbit úgy készítjük, hogy a megmosott és kierezett spenótleveleket összeturmukszoljuk 1-2 evőkanál 100%os almalével.
Mikor elkészültem a különböző színű rizsekkel, tálalás előtt mindegyikhez kevertem egy kevés olivaolajat.
Mikor elkészültem a különböző színű rizsekkel, tálalás előtt mindegyikhez kevertem egy kevés olivaolajat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése