És milyen szépek! A répák 4 kockacukor méretűre vágásától, a zellertől és a fejes salátától eltekintve az egész pempősre készül. Vegyünk néhány szem burgonyát, ahogyan termett (a krumplis zsákból kivéve) úgy mehet bele egy lábasba rotyogni fűszerekkel, a répákat az utolsó fél percben érdemes bele dobnunk a vízbe, hogy melegek legyenek nyersen. A diót egynapos áztatás után két kanál között összetörjük, a fokhagymát apróra vágjuk. A lenmagolaj tartja össze ezt az ételt, teszi pépessé. A hátsó sorban látszik még némi vöröshagyma, én például azt választottam, a saláta díszítés maradt.
Villával összetörjük, és lakmározunk gyertyafénynél. Köszönet érte.
Böjt közben tartsunk ki a forrásvíz és az Úr Igéje mellett!
(forrás: Nyersfőve)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése