Egy gyorsan elkészíthető zabpelyhes keksz receptjét szeretném megosztani az olvasókkal. Kekszes dobozban sokáig eláll, ezért remek szolgálatot tesz váratlan vendégek esetén. Az ízesítőket (aszalt meggy, kókuszcsipsz) nyugodtan variáljuk. Tapasztalatom szerint jobban kijön az aszalt gyümölcs íze, ha felhasználás előtt 1 órára beáztatjuk.
Zabpelyhes keksz
Hozzávalók:
10 dkg nádcukor vagy fruktóz
15 dkg fehér tönkölyliszt
20 dkg zabpehely
25 dkg növényi margarin
15 dkg aszalt meggy
6 dkg kókuszcsipsz
késhegynyi sütőpor
A cukrot kikeverjük a vajjal, majd beletesszük a többi hozzávalót. Összegyúrjuk és golyókat formázunk belőle. A golyókat kissé szétlapítjuk, tepsire rakjuk, és kb. 20 perc alatt megsütjük.
Korábban megjelent a http://vegavarazs.hu oldalon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése