2009. március 30., hétfő

Zabpelyhes keksz

Egy gyorsan elkészíthető zabpelyhes keksz receptjét szeretném megosztani az olvasókkal. Kekszes dobozban sokáig eláll, ezért remek szolgálatot tesz váratlan vendégek esetén. Az ízesítőket (aszalt meggy, kókuszcsipsz) nyugodtan variáljuk. Tapasztalatom szerint jobban kijön az aszalt gyümölcs íze, ha felhasználás előtt 1 órára beáztatjuk.



Zabpelyhes keksz


Hozzávalók:

10 dkg nádcukor vagy fruktóz

15 dkg fehér tönkölyliszt

20 dkg zabpehely

25 dkg növényi margarin

15 dkg aszalt meggy

6 dkg kókuszcsipsz

késhegynyi sütőpor

A cukrot kikeverjük a vajjal, majd beletesszük a többi hozzávalót. Összegyúrjuk és golyókat formázunk belőle. A golyókat kissé szétlapítjuk, tepsire rakjuk, és kb. 20 perc alatt megsütjük.


Korábban megjelent a http://vegavarazs.hu oldalon.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése