Na ez az a finomság, amelyiket kevesebb időbe telik elkészíteni, mint a nevét megjegyezni. Nálunk egyszerűen datolyagolyó címen fut, és igen nagy sikernek örvend. Remek bulikaja és egészséges is, mert cukor sem kerül bele - kivéve amennyiben megforgatjuk, de az igazán elenyésző mennyiség.
A receptje annyira szégyenletesen egyszerű, hogy őszintén szólva a citromhéj és a fahéj is csak azért került bele, hogy mégse legyen ciki egy ennyireegyszerű dolgot feltenni.
Halawa tamr - datolyás golyó
25 dkg datolya
25 dkg dió
1 (bio)citrom reszelt héja
egy nagy csipet fahéj
porcukor
A datolyát és diót aprítógépben összedaraboltam, a citromhéjjal és a fahéjjal összekevertem, majd gömböket formáltam belőle és porcukorba hempergettem. Ennyi.
Ez a biodatolyával kiválóan működött, tökéletes lett. A mezei datolya sajnos sokkal ragacsosabb volt, nem is vitte a kés, így azt húsdaráló nyomtam át a dióval. Nem kell megijedni, kicsit morzsálékos anyagot kapunk, de enyhén összenyomkodva remekül összeáll.
A receptet itt leltem.
Eredetileg a Sajtkukacon.
N.
ez nagyon jól hangzik, rögtön elképzeltem u.ezt fügével, mert a datolyánál picit jobban szeretem - na persze a vendégekre kellene gondolnom, nem a saját hasamra :))
VálaszTörlésEz nagyon jó!
VálaszTörlés