Ez az a muffin, amit már rengetegszer elsütöttem iskolai-óvodai szülinapokon. Praktikus, gyors és finom. Még tejérzékeny-pályafutásunk elején szedtem valami külföldi oldalról, azóta én is és a baráti köröm is rengetegszer elkészítettük.
Most egy kicsit giccses köntöst kapott ugyan, de így még jobban eladható az apróságok körében.
Banános vegán muffin:
200 g liszt
50 g nádcukor
1,5 tk sütőpor
100 ml narancslé (vagy bármilyen gyümölcslé, sőt tea is megteszi)
100 ml olaj
2 érett banán
1 kanál ecet (pl. alma)
A banánt leturmixoltam, majd hozzákevertem a többi összetevőt, az ecetet hagyva a legvégére.
Papírkapszlikba kanalazva 180 fokon 30-35 percig sült (tűpróba nem árt)
A tetejére gyümölcslével elkevert porcukor és díszítőgyöngyöcskék kerültek.
Elég egyszerű, nem?
N.
Eredetileg a Sajtkukacon.
Szia Niki!
VálaszTörlésOlvasom, hogy papírkapszliban sütöd a muffint. Én csak egyszer próbáltam, de úgy beleragadt, hogy nem lehetett kiszedni. Odaadtam az unokaöcsémnek, hogy rágcsálja ki belőle, de még pici volt, és később derült ki, hogy nem értette meg a feladatot, ugyanis megette papírostól. Azóta nem sütöm papírban. Mi a titka?