Fotó: www.vegetarisch-geniessen.com
Egy nagyon egyszerű alternatíva a szimplán, üresen grillezett gomba helyett.
Fűszervajas gombafejek
Hozzávalók (4 főre):
250 gr sampinyon gomba
A fűszer"vaj"hoz:
250 gr bio növényi margarin
1 csokor petrezselyem
10 bazsalikomlevél
1 csokor metélőhagyma
1 tk. szárított kakukkfű
1 tk. szárított oregánó
2 fokhagymagerezd
só, bors
2 tk. citromlé
Az összes friss zöldfűszert finomra vágjuk és az oregánóval, illetve kakukkfűvel elkeverjük. A puha margarinba belekeverjük a fűszereket és a citromlevet, majd a szétnyomott fokhagymát, a sót, borsot. A fűszervajat a fóliába tekerjük és hidegen tartjuk. Megmossuk a gombákat, mindkét oldalukat bekenjük a fűszervajjal és kb. 3 percig grillezzük mindegyik oldalukat. Illik hozzá a paradicsomszósz.
(Eredetileg a Vegagyerek blogon.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése