2009. szeptember 12., szombat

ÚJ SOROZAT - SVÉDASZTALOS MENÜTIPPEK

Én személy szerint nagyon szeretem az olyan jellegű összeállításokat, ahol kész menütippeket, svédasztal-javaslatokat találok vegán kivitelben. Ezér arra gondoltam, indítok egy új sorozatot, amelyben hétről-hétre ilyen kész javaslatokat tárnék a naygérdemű elé, hátha más is szívesen fogadja ezeket az ötleteket.
Bevallom, ehhez kezdetnek egy nagyon híres kanadai vegán szakácskönyvíró, Bryanna Clark Grogan blogját hívom segítségül. Bryanna hihetetlen kitartással, precizitással és kreativitással tervezi meg a nála rendezett ebédeket, vacsorákat, és tapasztalatait az olvasók nagy örömére meg is osztja a blogján. Aki még nem ismeri, gyorsan kezdje el olvasni!:-)
Ez az első svédasztal egy 5 fős nyári, ünnepi vacsorára készült. A menü elkészítésénél a Közép-keleti konyha szolgált ihletőül. Többnyire hidegen, vagy szobahőmérsékleten tálalható ételekkel.

Fotó: www.veganfeastkitchen.blogspot.com
1. kép
Baloldalt: céklás-zöld leveles saláta vegán joghurtöntettel
Középen: fűszeres sütőtök-karfiol saláta
Jobbra: zöldséges tofurántotta


2. kép
Középen: rozsos kréker és zellerszár csíkok mártogatáshoz
Középen hátul: padlizsánkrém (Palesztin-stílusban)
3. kép
Baloldalt: tepsiben sült, marokkói fűszerezésű édes burgonya
Elöl középen: aszalt paradicsommal kevert sült burgonya


4. kép

Bejegyezte: siccike

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése